13 серпня 2022 15:20

Хосеп ГВАРДІОЛА: "Серхіо Гомес ідеально підходить нам. Він, як і Зінченко, спочатку був №10"

Фото - ua.depositphotos.com


Головний тренер Манчестер Сіті Пеп Гвардіола підтвердив, що лівий фулбек Андрелехта Серхіо Гомес, ймовірно, стане останнім підписанням клубу цього літа, і порівняв його з Олександром Зінченком.


«У той момент, коли ми не змогли підписати Кукурель, тому що клуб вирішив, що ми не платитимемо таку велику суму грошей за цього гравця, я сказав: «Добре», подумайте про те, що у нас було раніше, - Серхіо». Ми довго спостерігали його. З ним все ідеально – ціна, молодість та бажання.


Він був десяткою як Олександр Зінченко, а зараз адаптувався на позиції лівого захисника. Йохан Кройф казав мені: «Коли вінгер може грати на позиції лівого захисника, він буде найкращим лівим захисником. Коли опорний півзахисник може грати на позиції центрального захисника, він стане найкращим центральним захисником». Гравцям оборони важко грати вперед, але гравцям атаки не важко грати у захисті.


Він такий молодий і відкритий для навчання. Я говорив про нього з Вінсентом Компані, колишнім тренером "Андерлехта". Йому потрібно вдосконалюватись у деяких аспектах. Йому всього 21 і він збирається вдосконалюватись, але він ідеально підходить нам.


Я дуже задоволений командою. Вона не велика з точки зору кількості, але ми маємо неймовірну універсальність. І усі футболісти якісні, навіть молоді хлопці з академії. Якість є, їм просто потрібно підштовхнути один одного до наступного кроку цього сезону.


Якщо ми більше нікого не продамо, то, гадаю, ми більше нікого і не підпишемо. Тепер у мене є відчуття, що якщо у нас є проблеми з Кайлом Вокером та Жоау Канселу, то у нас є гравці, які можуть їх замінити. Ось чому приходить Серхіо. Навіть Натан Аке може зіграти там.


Праворуч у вас Кайл, Жоау, Стоунз та, можливо, Лапорт. У нас не великий склад, але у нас є кілька гравців, які досить добре грають на різних позиціях. Ось чому ми підпишемо Серхіо, дебати щодо іншого лівого захисника закінчилися», - сказав Гвардіола.