12 серпня 2022 17:07

Гвардіола про Холанда: "Є куди рости. Я ніколи не бачив готового гравця у 21-22 роки. Може, тільки Мессі"

Пеп Гвардіола відповів на запитання про форварда «Манчестер Сіті» Ерлінга Холанда.

– Це видатний гравець, але ми лише місяць працюємо разом. Немає потреби нагадувати вам, ми всі про це знаємо. Він має неймовірний голодний до перемог, він хоче вигравати.

– Що ви бачите на тренуваннях?


- Його почуття гола. Найсильніше мене вражає його освіченість. Ерлінг скромний, він багато спілкується із молодими гравцями. Не лише з лідерами, а з усіма. Він добре ладнає з Хуліаном та іншими хлопцями.

- Що ви скажете про його гру в матчі з "Вест Хемом"?

– У нього є якості, які дозволяють забивати, але я не люблю нападників, які чекають на передачу. Хочу, щоб він був залучений до гри. Думаю, йому подобається володіти м'ячем. Не тільки Ерлінг, а й решта гравців повинні бігати.


Ерлінгу, як і Хуліану, Фодену чи Коулу Палмеру, є ще куди рости. Я не хочу говорити, що це гравці, що сформувалися. Холанд може стати кращим, у нього є таке бажання. Йому подобається футбол. Я ніколи не бачив готового гравця у 21-22 роки. Може, тільки Мессі. Решта – ні, завжди можна стати краще. Ми з ним постараємося досягти цього в нинішньому та наступному сезоні. Хочемо, щоб він став кращим, ніж був, коли прийшов сюди.


Як і Філ, це видатний гравець, але йому ще є куди зростати. У Холанда неймовірно розвинені інстинкти, але деякі ситуації йому варто готуватися краще. Наш тренерський штаб поруч, щоб допомогти йому, – сказав тренер Манчестер Сіті.