11 серпня 2022 17:53

"Барселона" хоче, щоб де Йонг погодився на майже 50-відсоткове зниження зарплати, яка складає 22 млн євро за наступний сезон

«Барселона» та Френкі де Йонг мають невирішені питання щодо майбутнього хавбека в клубі.


Як повідомляє Diario Sport, «Барселона» хоче, аби Френкі де Йонг залишився, але за умови, що погодиться на майже 50-відсоткове зниження зарплати. В іншому випадку клуб відкритий до пропозицій клубів з АПЛ щодо футболіста.

Оточення де Йонга не сприймає пропозицію знизити платню, адже вважає, що гравець пожертвував своїм контрактом у минулому сезоні, коли клуб мав проблеми з подоланням наслідків пандемії, і зараз йому повинні повернути втрачене.

Також їм незрозумілі вимоги «Барселони» загалом, адже клуб витратив понад 150 мільйонів євро у літнє трансферне вікно.

Своєю чергою, після літнього підсилення каталонці не бачать проблеми у трансфері де Йонга, який дозволить клубу розв’язати фінансові проблеми. Перехід оцінюється у 80 млн євро, тому прийняття хавбеком нижчих умов - ключове питання у даній ситуації.

У футболістові зацікавлені «Челсі» та «Манчестер Юнайтед», які готові платити 25-річному футболісту платню без жодного зниження. Зарплата де Йонга у «Барселоні» за сезон 2022/23 оцінюється у 22 млн євро.

Нагадаємо, що «Барселона» вважає продовження контракту з нідерландцем у жовтні 2020 року «підозрілим» і може звернутись у прокуратуру задля анулювання чинної угоди. Повідомлялось, що гравець не хоче йти на поступки клубу, хоч і бажає продовжувати у ньому кар’єру.