11 серпня 2022 08:29

"Зменш свою зарплату, сука". Вболівальники "Барселони" ображали де Йонга

Вболівальники «Барселони» ображали півзахисника команди Френкі Де Йонга після того, як він приїхав на клубну базу.


На відео, опублікованому Diario Sport, можна почути крики: «зменш свою зарплату, сука». Це стосується скандалу з його контрактом.

Керівництво «Барселони» має підозри до 4 поновлень контрактів футболістів у жовтні 2020 року. Тодішнє керівництво каталонців на чолі з Жозепом Бартомеу підписало нові угоди з Френкі де Йонгом, Марком-Андре тер Штеґеном, Клеманом Лангле та Жераром Піке для подолання кризи у зв’язку з пандемією коронавірусу.

«Барса» провела повторну перевірку угод, і юристи вбачають в контрактах «ознаки ймовірного злочину - неналежне управління». Наразі «Барселоні» рекомендують звернутись у прокуратуру. Якщо це станеться, і прокуратура визнає контракти гравців недійсними, то у футболістів активуються попередні угоди: тер Штеґен (старий контракт - до 2023 року, новий - до 2025-го), Лангле (2023 - 2026), де Йонг (2024 - 2026). Піке погодився на зменшення зарплати.

За даними The Athletic, де Йонг погодився на зниження зарплати в двох сезонах, але в чотирьох, які залишились, мав отримати 18 мільйонів євро. Клуб вирішить, чи звертатися у прокуратуру, на засіданні ради директорів після завершення другої внутрішньої перевірки, коли будуть надані всі деталі.