7 серпня 2022 08:43

"Якщо Роналду буде у старті, з тим самим успіхом можна сказати, що Кріштіану дозволено все. У тен Хага будуть великі проблеми". Мерфі про матч МЮ – "Брайтон"

Денні Мерфі висловився про те, як «Манчестер Юнайтед» вчинити з Кріштіану Роналду.

Раніше повідомлялося, що португалець пішов з "Олд Траффорд" до закінчення товариського матчу "МЮ" з "Райо Вальєкано"


«Ерік тен Хаг прийшов у великий клуб і намагається запровадити свою філософію. Однак йому доводиться це робити в галасливих умовах - і значну частину шуму створює Роналду.


Думаю, для тен Хага це чудовий шанс заявити про себе. Він міг би піти до керівництва МЮ і сказати: «Відпустіть його, мені проблеми не потрібні». Це був би чіткий сигнал і серйозний прецедент, особливо після того, як минулого тижня Роналду виявив нестриманість і пішов зі стадіону до кінця матчу.


У такий спосіб Роналду показав свої м'язи. І буде цікаво подивитись, як тен Хаг надійде в неділю [перед матчем із «Брайтоном»]. Якщо він випустить Кріштіану у старті, то з тим самим успіхом можна сказати гравцеві, що йому дозволено робити будь-що. І таке рішення матиме наслідки. Воно підірве авторитет тренера та вплине на можливість контролю.


Роналду покинув стадіон раніше, і тен Хаг міг - мав - розібратися з цим питанням заздалегідь. Він мав поговорити з Кріштіану, обговорити, як довго форвард планує бути в команді, переконатися, що він згоден залишатися. Але тепер якими можуть бути наслідки? На місці тен Хага я чекав би вибачень.

Зроби ми щось подібне за Жерара Ульє – не потрапили б до складу на наступний матч. Чи став би таке терпіти Гвардіола? Чи вчинили б так гравці «Ліверпуля» при Клоппі? Ні, тому що знають, що за цим буде.


І цього вже багато років проблема «Юнайтед». Жодних наслідків не буває: ні після поганої гри, ні після поганих вчинків. Нині справа стосується поганої поведінки.

У тен Хага виникне проблема, якщо Роналду не проводитиме на полі щохвилини кожного матчу. Кріштіану не погодиться на роль «одного з», бо, наближаючись до завершення кар'єри, хоче забивати та бити рекорди. Тож тен Хагу треба або підтримати Роналду, або позбутися його. Інакше проект втратить рік.


Якщо Роналду не буде у складі, це багато скаже про прагнення тен Хага керувати дисциплінованою командою. Якщо ж він розпочне гру з першої хвилини без вибачень чи суттєвих наслідків, тен Хаг сам собі створить великі проблеми», – написав колишній півзахисник «Ліверпуля».