6 серпня 2022 22:18

Миколенко отримав посередню оцінку за матч: українець міг оформити асист, але голкіпер "Челсі" врятував ворота

Захисник Віталій Миколенко вийшов у старті на першу гру Евертона у новому сезоні Прем'єр-ліги. Хоч іриски і програли, але українець виглядав гідно.


Челсі виграв на виїзді Евертон (1:0). Єдиний м'яч на рахунку Жоржіньо, який відзначився з пенальті у першому таймі. 23-річний Миколенко провів на полі весь поєдинок, але відігратися команді Лемпарда допомогти не зумів, хоч шанси на це були.


На 24-й хвилині колишній динамівець зробив подачу до штрафного майданчика «аристократів», де на неї відгукнувся новачок Евертона Джеймс Тарковський. Англійський оборонець потужно пробив під поперечину, але воротар лондонців Едуард Менді відбив цей удар, не дозволивши Миколенкові піти з поля з результативною дією.

Також футболіст на 79-й хвилині отримав жовту картку, не пропустивши Лофтус-Чика у штрафний майданчик Евертона, а на 83-й врятував команду від другого гола, стрибнувши під прямий удар у ворота воріт від гравця Челсі.




Статистичний портал WhoScored оцінив дії українця в 6.5 балів – це шостий показник у команді, та й загалом посередня оцінка, якщо дивитися на рейтинг усіх гравців, які брали участь у поєдинку.

У другому турі на Миколенка та Ко чекатиме гра проти Астон Вілли (субота, 13 серпня).