6 серпня 2022 11:17

Даріо СРНА: "Йовічевіч має всі якості, щоб тренувати "Шахтар"

Директор з футболу «Шахтаря» Даріо Срна в інтерв'ю Tribuna.com розповів, як Ігор Йовичевич був вибраний головним тренером.


«У нас є система, яка дуже довго працює. Коли вибирається футболіст чи тренер, є 3-4 кандидатури. Звичайно, ми оцінюємо плюси та мінуси кожного тренера, його кар'єру, де він працював, як працював, чи він любить працювати з молоддю. Це піраміда. Починаєш унизу, підіймаєшся вгору і в кінці залишається лише один.

Призначення Де Дзербі – це була системна робота, де були задіяні я, скаути, генеральний директор. Багато людей цим займалося. І, звичайно, ми маємо представити нашу кандидатуру президенту, який завжди має дати свою печатку.

Так було і з Ігорем. Він показав у «Динамо» Загреб U19, що вміє працювати з молодими футболістами. Також він дуже добре працював у Словенії. Я ще пам'ятаю його в «Карпатах» – грав проти нього, і завжди було непросто. У «Дніпрі-1» він зробив дуже добрий результат.

У нас було 2-4 кандидати, і коли ми рухалися вперед пірамідою, то залишився Ігор. І президент підтвердив його як тренера «Шахтаря». Він має всі якості. Своєю працею, своїми знаннями, своєю грою він заслужив на це», - сказав Срна.