3 серпня 2022 12:22

Пристрасті по Сіпріано: проблеми між "Шахтарем", "Сьйоном" та клубом Роналдо

Бразильський «Крузейро», власником контрольного пакету акцій якого є легендарний екс-форвард збірної Бразилії Роналдо, не збирається повертати «Шахтарю» лівого фулбека Маркіньоса Сіпріано, незважаючи на відповідний запит, який надійшов від донецького клубу.


«Крузейро» у понеділок звернувся до ФІФА із проханням видати йому міжнародний трансферний сертифікат футболіста, щоб зареєструвати Маркіньоса Сіпріано для участі у бразильських змаганнях.


Раніше «Крузейро» скористався дозволом ФІФА для легіонерів з України, внаслідок якого Маркіньос Сіпріано призупинив дію свого контракту із «Шахтарем» та переїхав до Бразилії. Однак для реєстрації угоди бразильцям потрібно було, щоб «Шахтар» у регламентованій трансферній системі підтвердив цей перехід, але український клуб вимагає повернути йому футболіста.


Повідомляється, що тепер УАФ має 7 днів, щоб переслати трансферний сертифікат на Маркіньоса Сіпріано, а якщо цього не відбудеться, то Бразильська конфедерація футболу отримає можливість видати необхідний документ «Крузейро».


Минулого сезону Маркіньос Сіпріано провів у оренді в «Сьоні», і швейцарці хотіли викупити бразильця в «Шахтаря». Відомо, що «Сьон» запропонував 1,5 мільйона євро, але з відстрочкою платежів, що не влаштувало «гірників». Клуби продовжили торгуватися і в результаті швейцарці погодилися виплатити всю суму одразу, але в переговорах із гравцем виникла проблема. На цьому етапі ФІФА ухвалила рішення, що дозволяє легіонерам призупиняти дію контрактів з українськими клубами, після чого представники гравця почали контактувати з «Крузейро».


Маркіньос Сіпріано запросив суттєве підвищення зарплати у «Сьоні», фактично висунувши зустрічну пропозицію швейцарському клубу. 4 липня бразилець дав «Сьону» 48 годин на ухвалення остаточного рішення, а після закінчення цього терміну підписав контракт із «Крузейро», де має намір провести найближчий сезон, після чого отримати статус вільного агента, оскільки контракт Сіпріано з «Шахтарем» діє до літа 2023 року.


Фото: ФК "Шахтар"