1 серпня 2022 23:27

Сказав правду про війну в Україні - сядеш. Російський футбольний блогер Савін може отримати тюремний термін

Футбольний функціонер, а також президент і власник клубу Красава Євген Савін може заочно опинитися на лаві підсудних, якщо слідчий комітет рф знайде у його діях намір щодо дискредитації російської армії.


Екс-нападник і відеоблогер, який створив успішний Youtube-канал, а потім з нуля зібрав футбольний колектив під назвою «Красава» опинився в немилості у російської держави за документальний фільм, у якому Савін бере інтерв'ю у футболістів з України.

У ньому Срна, Миколенко, Алієв, Ярмоленко висловилися про агресію рф. У квітні цього року зірка соціальних мереж розкритикував вторгнення російської армії в Україну та обрушився з обуреннями на владу росії.

Пізніше стало відомо, що Савін виїхав з країни, переїхавши на Кіпр, де знову намагається відтворити ФК Красава.

Поки 37-річного викривача режиму путіну немає в росії, слідчий комітет рф почав перевірку слів Савіна щодо порушення двох статей Кримінального кодексу - поширення хибної інформації про використання армії рф, а також дискредитація російської армії.

Про майбутню спробу звинуватити людину, яка відкрито засудила війну в Україні, написав у своєму телеграм-каналі депутат держдуми Роман Терюшков.

МВС також випустив пояснювальну щодо останньої діяльності блогера в росії. Депутат нібито надав слідству докази, що Савін поширює «фейки» про російську армію.

Нагадаємо, росіянин в одному з останніх відео написав щодо свого вибору на користь подання правдивої інформації про війну в Україні: «Між страхом та совістю я обираю друге».

Зазначимо, що його Красаві заборонили виступати у російському чемпіонаті, після чого власник команди перереєстрував її на Кіпрі.