25 липня 2022 19:52

Віктор ВАЦКО: "Луческу певною мірою здивував рішенням випустити Дубінчака з перших хвилин у матчі із "Фенербахче"

Журналіст Віктор Вацко в ефірі свого шоу "Вацко on air" висловився про дебют лівого захисника Владислава Дубінчака у складі першої команди "Динамо".


- Рішенням випустити з перших хвилин Дубінчака Луческу певною мірою здивував. Владислав узимку повернувся з оренди до СК "Дніпро-1". Свого часу він був капітаном команди U-19, коли та навела шурхіт у Юнацькій лізі УЄФА, і, як це не парадоксально, лише у матчі з "Фенербахче" він дебютував за основу киян. Водночас і в єврокубках дебютував.

Дубінчак відіграв на дуже пристойному рівні. Чому такі висновки? Тут потрібно знати стилістику гри "Фенербахче". Це команда, яка дуже багато гостроти створює через правий фланг своєї атаки. І в поєдинку з киянами Жезуш залишив на цьому фланзі той самий тандем - Кахвечі та Осайї-Самуель - який феєрив минулого сезону.

У матчі з "Динамо" турки провели дев'ять атак правим флангом, і не створили жодного моменту. WyScout дає xG 0,01. У цьому є велика заслуга Дубінчака.

Так, на атаку Владислав може грати яскравіше, що він нам показав у складі "Дніпра-1", де дуже здорово проявляв себе в атаці. Але треба знати цього футболіста. Йому дуже важливо мати певну психологічну впевненість у собі. А ця впевненість приходить із довірою тренерського штабу, коли тренери здатні спрогнозувати його помилки. Так було в СК "Дніпро-1", але подивимося, чи так буде в "Динамо" при Луческу.