24 липня 2022 14:43

Кирило КОВАЛЬЧУК: "Обрубав усі зв'язки з Росією, заблокував усі контакти звідти"

Голова селекційної служби "Чорноморця" Кирило Ковальчук згадав початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну


– Як змінилося ваше життя після 24 лютого?


- Дуже сильно змінилося. Війна стала великою несподіваною трагедією. Ніхто не думав, що таке може статися. Це шокувало. Перші три місяці були неймовірно важкими для нашої країни, причому було велике об'єднання в суспільстві. Всі боролися і стояли перед ворогом. Зараз ми можемо з гордістю підняти голову, пишатися нашою країною та нашими героями, а також сподіватися на перемогу.


- Значна частина вашої кар'єри пройшла у Томську. Чи утримуєте контакт зі знайомими звідти?

– Ні, я обрубав усі зв'язки з Росією, заблокував усі контакти звідти. Вони всі налякані. Мені дзвонили з Казахстану, пропонували працювати в них, жити та будь-яку допомогу. Казали, що збирають великі суми та відправляють їх для ЗСУ. Підтримка звідти була божевільною. Але з Росії – жоден знайомий футболіст не зателефонував! Вони бояться навіть написати СМС, бо це може десь спливти… Я вважаю, що вони є зомбі. Причому не лише десь у глибинці, у селах, а й серед спортсменів. Тому я згоден з тим, що їхню країну було відсторонено від єврокубків. Це справедливо.

Я шокований поведінкою своїх колишніх друзів та знайомих. Можливо, там є люди, які думають адекватно, але дуже бояться висловити свою думку, - сказав Ковальчук.


Фото: ФК "Металiст"