22 липня 2022 16:54
2

Журналіст: "Кирилл Ковалець - футболіст, який більше корисний команді як раумдойтер"

Журналіст Михайло Співаковський в ефірі шоу "ТаТоТаке" поділився своєю думкою про півзахисника Кирила Ковальця, який може поповнити склад "Динамо".


- Можливо, це більше якась агентська історія, причому не виключено, що без участі самого Ковальця. Наскільки я знаю та розумію селекційну стратегію "Динамо", то це не той випадок, що їм потрібно брати дуже досвідченого українця. Нині це не очевидне посилення.

Тим більше, що Ковалець після дуже тяжкої травми. І ми всі розуміємо, що Ковалець у "Чорноморці" та "Олександрії" - це футболіст, який мав трохи інші функції. Кирило - не опорний півзахисник, не людина, яка просуватиметься з м'ячем за рахунок своїх ривків як Шапаренко, а футболіст, який корисніший як раумдойтер (нетиповий фланговий півзахисник-голеадор. - прим. "Динамоманії").

У Ковальця дуже багато епізодів, коли він зміщується на фланг, шукає там простір і потім вибігає із засідки. Але йому потрібно знайти свою команду. Йому не потрібний тренер, який у нього повірить. "Олександрія" була його командою у тому плані, що він там був зіркою.


Це візуальне сприйняття його ролі відсунутого в глиб восьмого номера в Олександрії. По цифрах там все добре з навичками опорного, під 17 единоборств за гру під 10 відборів і перехватів. Тобто Шепелева посунути вглиб складу в якості дублера він зможе і підміняти Шапаренка в УПЛ. А от дублером під нападником вже не потягне, слабі показники ключових передач. Якщо ми хотіли когось на підміну Буяльському, то треба було брати Тотовицького.
Ого які терміни Співаковський знає))