19 липня 2022 19:49

"Ми жили під землею". Монзуль згадала втечу від російських снарядів та реанімацію кар'єри у Британії

Український арбітр Катерина Монзуль дала інтерв'ю прес-службі УЄФА, в якому розповіла про свою втечу з рідної України та продовження суддівської кар'єри.


Нещодавно Монзуль відсудила битву жіночого Євро-2022, що проходить у Британії, між Австрією та Норвегією (1:0).

Відмінну роботу української спеціалістки відзначили і в УЄФА, які напередодні раунду плей-офф опублікували інтерв'ю з Монзуль. 41-річний арбітр розповіла про те, як із сім'єю бігла з рідного Харкова, а потім ухвалила тяжке рішення залишити Україну:

«Ніхто не очікував, що у 21 столітті може статися щось подібне. Це складна ситуація для кожної української сім'ї, складно це все уявити, що зараз багато родин роз'єднані».

«Коли почалася війна, спочатку ніхто не міг у це повірити. Моя сім'я поїхала до будинку моїх батьків, і ми мешкали під землею. Ми мали спеціальне місце в будинку. Ми пробули там п'ять днів».

«Це було важко. Коли ми залишали Україну, то у нас не було жодних ідей, що робити далі», – цитує офіційний сайт УЄФА українську суддю.

Також Монзуль вдячна європейським суддям, які допомогли їй адаптуватися в Європі, а ще УЄФА, де довірили їй судити матчі жіночого чемпіонату Європи, незважаючи на те, що її стан після переїзду був далеко від ідеального.

Арбітриня наприкінці каже, що, як і будь-який українець, сподівається на швидку перемогу та завершення бойових дій на батьківщині.

Нагадаємо, що разом із Монзуль поточне жіноче євро обслуговує асистентка Марина Стрілецька.