18 липня 2022 20:48

Ярмоленко розповів, як Петраков міг накласти бан на його трансфер до "Аль-Айну" і поділився розмовою з Ребровим

Вінгер Аль-Айна та збірної України Андрій Ярмоленко розповів, що вплинуло на його вибір на користь ОАЕ, а також про свої пріоритети у футболі.

Андрій Ярмоленко назвав основні причини, через які він проведе щонайменше наступний сезон в ОАЕ.

«По-перше, мої діти житимуть у чудовому місті, буде англійська школа. По-друге, Сергій Ребров, з яким я багато років працював у «Динамо».

Також вінгер поділився словами наставника Аль-Айна Сергія Реброва про рівень арабського чемпіонату.

«Звичайно, коли з'явився цей варіант, я йому зателефонував і запитав про рівень чемпіонату, команди, про те, який там футбол. Він мені сказав: «Побачиш, ти будеш здивований. Там цікаво". Це його слова».

Ярмоленко чесно зізнався, що розуміє той факт, що чемпіонат ОАЕ може недотягувати до рівня запрошення до збірної України.


«Так, я розумів, що можуть бути питання із національною збірною. Я подзвонив головному тренеру (Олександру Петракову, - прим. FanDay.net) і сказав: «Якщо я перейду туди, у мене будуть проблеми?»

У підсумку, головний тренер збірної України Олександр Петраков заспокоїв Ярмоленка, заявивши, що його місцю в команді нічого не загрожує.


«Якби тренер сказав мені, що «я тебе викликати не буду», я б змінив свою думку, тому що збірна для мене пріоритет №1. Але він сказав, що все буде гаразд», – сказав Ярмоленко в ефірі «Вацко on air».

Кілька днів тому Ярмоленко підписав із Аль-Айном контракт до кінця сезону-2022/23. 32-річний українець перейшов до команди Реброва на права вільного агента.