18 липня 2022 19:15

Дмитро ДЖУЛАЙ: "Ми вже бачимо у "Фенербахче" елементи, які притаманні командам Жезуша"

Журналіст Дмитро Джулай висловився про протистояння "Динамо" з "Фенербахче" у кваліфікації Ліги чемпіонів.

- Не зовсім розумію, чому за "Динамо" треба боятися лише зараз, а не раніше. Але якщо говорити про товариські матчі, то можна згадати сова Лобановського, котрий казав, що репетиції у театрі глядачам не показують. У "Фенербахче" мені хотілося б подивитися, наскільки швидко команда сприймає ідеї нового тренера. Вже можна говорити, що є обриси Жорже Жезуша, хоча це не та крилата команда "Бенфіки", яка мала в перші роки роботи в клубі.

Хоча поки що це не машина, яку він збудував у "Фламенго" і з якою він виграв Кубок Лібертадорес. Втім, ми вже бачимо елементи, які притаманні командам Жезушем. Також не треба забувати, що "Фенербахче" - це лише один із трьох можливих суперників, яких потрібно пройти, щоб потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів. Кожен наступний може бути ще сильнішим. Можна згадувати дурну нічию з "Інгульцем" на своєму полі або ще якісь втрати, що призвели до того, що "Динамо" тепер потрібно йти цим шляхом.


Поки що ми бачили лише товариські матчі "Динамо" з усіма притаманними емоційними складовими. Але сам футбол навряд чи вражає. Потрібно чекати на досить обережну гру з боку "Динамо". "Фенербахче" не дуже комфортно почувається, коли суперник його жорстко пресингує. Але я не пам'ятаю, щоб команда Луческу когось жорстко пресингувала.