9 липня 2022 21:05

Вихованець "Динамо" загинув, захищаючи Україну

Як стало відомо "Динамоманії", під містом Бахмутом Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу загинув вихованець київського "Динамо" Сергій Баланчук, який у складі Сил оборони України захищав український Донбас. Йому було 47 років.

Сергій народився у Києві, навчався у "футбольному" класі школи №170 на Оболоні разом із Олександром Шовковським, Владиславом Ващуком та Сергієм Федоровим. Школу закінчив із золотою медаллю. Займався футболом у ДЮФШ "Динамо". На початку 1992 року дебютував за "Динамо-2".

У складі першої команди "Динамо" дебютував 13 серпня 1995 року в матчі чемпіонату України проти СК "Миколаїв", відігравши 57 хвилин і поступившись місцем на полі Євгену Похлєбаєву. Зігравши за киян чотири матчі, Сергій вирушив на легіонерськi хліба у чемпіонат Ізраїлю, де провів у складі "Маккабі" Хайфа три сезони. У його активі бронза національного чемпіонату та кубок країни, а також 7 матчів у єврокубках.

Навесні 1999 року Баланчук повернувся до "Динамо", яке тоді тренував Валерій Лобановський, проте пробитися до основного складу півфіналіста Ліги чемпіонів було дуже складно, і невдовзі Сергій вирушив до полтавської "Ворскли", основним захисником якої був протягом 3,5 сезонів. З полтавцями взяв участь у розіграші Кубка УЄФА.

Останнім клубом Баланчука став харківський "Металіст".


Після завершення кар'єри футболіста Сергій здобув юридичну освіту і вiдтодi працював за фахом.

Вічна пам'ять герою!


Фото: Футбол24