6 липня 2022 21:51
1

Джерело: Суперкубок України у 2022 році не буде розіграний

Це перший в історії випадок, коли переривається традиція розіграшу трофея.


Як стало відомо FanDay.net, матч за Суперкубок України у 2022 році не відбудеться. Рішення мотивоване як тим, що чемпіонат та Кубок України сезону 2021/22 не були завершені та не визначили своїх переможців, так і неможливістю організувати його в Одесі – звичному місці проведення.


Це перший у 18-річній історії випадок, коли Суперкубок України може не розігратися. Минулого року, нагадаємо, через щільність календаря та обмеженість міжсезоння через Євро-2020 розіграш трофею було перенесено з літа на вересень місяць.


Чинним володарем Суперкубку України є Шахтар, який виборов його у вересні, розгромивши Динамо з рахунком 3:0 на НСК «Олімпійський».

Найкращий бомбардир в історії Суперкубку України — Олександр Гладкий, який забив у цьому турнірі чотири голи, виступаючи за донецький клуб.

Зазначимо, що Суперкубок як одноматчевий турнір було засновано у 2004 році. У ньому змагаються переможець чемпіонату України та Кубка України. За всі роки лише два клуби ставали його володарями – Динамо та Шахтар. Обидві команди мають по дев'ять перемог.

Рекордсменом серед головних тренерів є Мірча Луческу. Румунський спеціаліст вісім разів брав трофей (сім із Шахтарем, один — на чолі Динамо).

Про Одесу так собі аргумент, враховуючи що матчі за Суперкубок проводились не тільки там