4 липня 2022 12:08

Сергій КОВАЛЬОВ: "Збірна України показала свій максимум на даний момент"

Через вторгнення Росії 24 лютого футбольні змагання в Україні були заморожені. Але якщо клубні турніри поки що не відновилися, то національній збірній на європейському рівні виступати необхідно, пише zbirna.com.


І саме червневі матчі синьо-жовтих стали приводом для розмови із вітчизняними футбольними фахівцями. Відповів на наші запитання та екс-півзахисник збірної України Сергій КОВАЛЬОВ.


- Які ваші враження від виступу збірної України у червневих матчах?

— Якщо ви питаєте про враження, то вони позитивні. Найважливішими були матчі проти Шотландії та Уельсу. Так, ми не пробилися на чемпіонат світу, але футбол, який демонструє наша команда, впевнений, нікого не залишив байдужим. Збірна України була варта потрапити на чемпіонат світу.

А щодо Ліги націй, то в цьому турнірі тренерський штаб синьо-жовтих почав вдаватися до серйозної ротації складу. Проте це не завадило українцям перевершувати своїх суперників, що й підтверджує їхнє перше місце у своїй групі на екваторі змагань. Наші футболісти виявили себе з найкращого боку. Згадуючи всю ситуацію, що склалася наприкінці лютого через російську агресію на адресу України, наша збірна, на мою думку, показала свій максимум.


- У чому, на вашу думку, головна причина поразки синьо-жовтих у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

— Однією з причин, як на мене, була емоційна втома після поєдинку з Шотландією, адже тренерський штаб на гру з валлійцями виставив той самий склад, що й трьома днями раніше. Напевно дався взнаки і недолік практики у хлопців, які не грали у внутрішньому чемпіонаті довгий час. Тим не менш, у нас була перевага перед суперником, але на завершальній стадії не вистачало останнього пасу. Складно давалося розтин насиченої оборони супротивника. І, звичайно, не найкращим чином поєдинок провела бригада арбітрів.


- Як ви вважаєте, Олександр Петраков продовжить роботу із збірною України?

— На даний момент наставник заслуговує на те, щоб продовжити працювати з головною командою країни. У червневих матчах збірна України продемонструвала змістовний футбол. Так, ми не вийшли на чемпіонат світу, але таке буває. Важливо, що футболісти у синьо-жовтих футболках не були байдужими, вони віддавалися повністю на футбольному полі, але нам трохи не пощастило.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК