3 липня 2022 15:01

Один із міноритарних акціонерів "Мілана" намагається заблокувати продаж клубу

Міноритарний інвестор Мілана намагається заблокувати продаж футбольної команди американській компанії RedBird Capital Partners за 1,2 мільярда євро, повідомляє Bloomberg.


Blue Skye Financial Partners повідомила, що хедж-фонд Elliott Investment Management веде "за зачиненими дверима" переговори про продаж клубу в порушення його прав меншості. Згідно із заявою, Blue Skye володіє близько 4,3% акцій Мілана.


Blue Skye запитує документи в суді США напередодні неминучого судового позову в Люксембурзі про анулювання продажу або відшкодування збитків. Elliott заявив, що має намір завершити продаж до вересня.


Але Blue Skye заявила в документації, що мала намір продемонструвати, що Elliott "діяв зі злим наміром чи обманом", розголошуючи конфіденційну інформацію без схвалення і не проводячи належного процесу торгів.


Elliott планує зберегти міноритарну частку в клубі і місця в раді директорів. З моменту придбання клубу у 2018 році він інвестував у Мілан 800 мільйонів євро.

RedBird, заснована Джеррі Кардінале, управляє активами на суму близько 6 мільярдів доларів і є акціонером Fenway Sports Group Holdings LLC, власника футбольного клубу Ліверпуль та бейсбольної команди Бостон Ред Сокс. Він також володіє часткою у французькій футбольній команді Тулуза.