3 липня 2022 11:18

Динамівське дербі в Бразилії: один екс-гравець киян засмутив іншого — той, хто програв, відчайдушно розповів про втрачений шанс

Пізньої ночі лідер бразильської Серії А Палмейрас поступився прямому конкуренту Атлетіко Паранаенсе (0:2) у матчі 15 туру.


Протистояння лідерів чемпіонату не обійшлося без участі колишніх футболістів Динамо. У складі Палмейраса на поле вийшов Дуду, а в Атлетіко Вітор Буено. Один із лідерів вердао проаналізував осічку Палмейраса в чемпіонаті:


«Команда провела гарну гру. На мій погляд, ми припустилися багато помилок. Наприкінці гри ми були дезорганізовані, чого не може бути. Ми багато били (35 ударів по воротах, - прим.), але я не думаю, що ми багато потрапляли в ворота (сім ударів, - прим.)


Це був шанс відірватися від команд, які йдуть слідом», - наводить слова Дуду UOL.


Атлетико завдяки перемозі над Палмейрасом підібрався до лідера бразильської Серії А на два очки у турнірній таблиці.


У Палмейрасі у 30-річного футболіста склалося набагато краще, приклавши руку до успіхів команди як у Бразилії, так і на латиноамериканському континенті. У поточному сезоні Дуду провів 37 матчів, забив шість голів і віддав чотирьох асистів.


Вітор Буено у 2018 році приїхав до України, але не зміг себе реалізувати до Динамо і після завершення оренди повернувся до Бразилії. На рахунку 27-річного гравця три гри в УПЛ та Кубку України.


Після переходу в Атлетико Паранаенсе в лютому гравець провів 12 матчів у всіх турнірах, записавши на свій рахунок по одному забитому м'ячу та асисту.


Крім Буено в Атлетіко висадився десант із колишніх гравців УПЛ в особі екс-гравця збірної України Марлоса, орендованого у Динамо півзахисника Вітіньо, а з недавнього часу до них приєдналися легенда Шахтаря та Ман Сіті Фернандіньо.