2 липня 2022 18:43

Віталій ВЕРНИДУБ: "Ми всі думаємо та молимося за наших захисників України"

Новачок криворізького «Кривбасу», захисник Віталій Вернидуб відповів на питання клубної пресслужби одразу після підписання контракту.


- Віталію, тобі певно не звикати виступати під керівництвом твого батька?

- Так, певно, це мій останній контракт, й випав шанс попрацювати із батьком. Ми з ним довго спілкувались про це. Я погодився, прийнявши його запрошення до «Кривбасу». Дуже цікаво знову разом попрацювати після тривалої перерви.

- Ти - гравець із досвідом. Саме на цей аспект розраховував головний тренер, коли пропонував тобі перейти сюди?

- Так, він мені про це казав. Вважаю, це одна з моїх сильних рис на даний час. Буду віддаватися за «Кривбас» на всі сто процентів. Й також передавати свій досвід молодим хлопцям.

- Зараз в Україні в командах майже не буде легіонерів, й на перший план вийдуть гравці із досвідом та молодь. Готовий бути одним з тих, хто поведе команду вперед?

- Так, звісно. Вважаю, рівень чемпіонату трошки впаде, але треба дивитися позитивніше. З’явиться шанс проявити себе нашій українській молоді. Вони повинні працювати якомога більше й зачепитися за цю можливість грати.

- Такі досвідчені гравці як ти не бояться конкуренції із молоддю?

- Ні, буду їм тільки допомагати. Час кожного гравця у футболі спливає, тому ми повинні залишати за собою опору з молодих.

- Як тебе зустріла велика родина «Кривбас»?

- Все добре. Як і Дмитро Хомченовський я розпочинав свій шлях саме у «Кривбасі». На той час був ще юнаком. Це був приємний час, який я завжди згадую з теплотою. З колективом вже встиг познайомитися, дуже хороша атмосфера в команді.

- Дмитро Хомченовський відразу не згадав, під яким номером він грав у «Кривбасі». Можливо, ти пам’ятаєш?

- Серед гравців запасу я й нікого не пам’ятаю (жартує).

- Було багато розмов, де саме грати цей чемпіонат України. Якої думки ти?

- Тільки в Україні. Вважаю, це правильне рішення. Ми всі думаємо та молимося за наших хлопців, які боронять Україну. Ми повинні віддавати їм якусь частинку себе, щоб вони хоча б трішечки відволікалися на той футбол, який ми будемо показувати.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг