30 червня 2022 15:07

"Динамо": неймовірна атмосфера після матчу в Лозанні

Учора, 29 липня, в швейцарській Лозанні київське "Динамо" провело черговий тренувально-благодійний матч під гаслом "Match for Peace! Stop the War!" ("Матч за Мир! Зупинимо Війну!") проти місцевої команди "Лозанна Спорт".


Метою зустрічі було вкотре привернути увагу світової спільноти до подій в Україні і, зокрема, до кривавого терористичного акту російської федерації в Кременчуці, де російські ракети нещодавно зруйнували торгівельний центр і забрали життя десятків мирних людей.

На футбольне поле гравці вийшли у футболках із написом "Pray for Kremenchuk" у супроводі дітей-сиріт "Центру соціальної підтримки дітей та сімей "Крила надії" міста Маріуполь, які нині мешкають у Швейцарії під опікою місцевої команди та Посольства України.

Також під час зустрічі проходив збір коштів для придбання рентген-апаратів С-арки для українських медичних закладів, долучитися до якого можна й зараз на глобальній платформі UNITED24.

Як і в попередніх благодійних іграх, цього разу на гостей стадіону та телеглядачів чекав виступ відомих українських артистів, серед яких - співачки NK, KOLA та Інесса Грицаєнко. Після фінального свистка на арені Stade de la Tuilière вже традиційно прозвучала культова пісня "Imagine" Джона Леннона, під час виконання якої на поле висипали вболівальники, яких на матчі зібралося понад 4 тисячі. Українські діти та їхні батьки, вбрані у рідні синьо-жовті кольори, насолоджувалися моментом єднання, щиро раділи та фотографувалися з улюбленими футболістами та артистами.


Фото - ФК "Динамо"