29 червня 2022 13:00

"Реал" після відмови "Атлетико" від чемпіонського коридору вважає, що "пакт про ненапад" на гравців із молодіжок більше не діє

Стало відомо, чому погіршилися відносини «Реала» та «Атлетіко».

11 років тому мадридські клуби усно уклали так званий «пакт про ненапад» – так «Реал» та «Атлетико» домовилися про те, що не підписуватимуть гравців молодіжних команд один в одного.

Тепер, як пише Marca, «Реал» вважає цю домовленість недійсною через виявлену «Атлетико» неповагу - команда Дієго Сімеоне не організувала коридор пошани перед очним матчем після перемоги "Мадрида" в Ла Лізі. Крім того, минулого сезону «Реал» кілька разів зауважив, що «Атлетіко» втручався в переговори «Мадрида» щодо трансферів гравців у третю команду та зв'язувався з футболістами «Реала» з приводу можливих переходів.


Вже чотири гравці з академії «Реала» можуть перейти до «Атлетико», тому в «Мадриді» вважають, що досягнуті раніше домовленості не мають сенсу.


Одним із наслідків усіх цих подій став перехід до «Реалу» 15-річного правого захисника Хесуса Фортеа, якого вважають одним із головних талантів академії «Атлетико». Оскільки іспанець ще не досяг 16-річного віку, з ним не було підписано професійного контракту, і наприкінці сезону він міг самостійно вирішити, де продовжити кар'єру. Фортеа вибрав "Реал" після трьох сезонів в академії "Атлетіко", куди він перейшов із "Леванте".

Маркос Льоренте, який перейшов до «Атлетико» з «Реала» у 2019 році, був останнім футболістом, який переходив із одного мадридського клубу до іншого.