24 червня 2022 17:29

Володимир МИКИТИН: "Матч з Уельсом - перерваний політ збірної України"

Через вторгнення Росії 24 лютого футбольні змагання в Україні були заморожені. Але якщо клубні турніри поки що не відновилися, то національній збірній на європейському рівні виступати необхідно, пише zbirna.com.


І саме червневі матчі синьо-жовтих стали приводом для розмови із вітчизняними футбольними фахівцями. Взяв участь у цій рубриці й екс-гравець збірної України Володимир МИКІТІН.


- Які ваші враження від виступу збірної України у червневих матчах?

— Інакше як перерваним польотом це й не назвеш. Після вражаючої перемоги над шотландцями українці з гри перевершували і валлійців. Проте за нереалізацію своїх моментів синьо-жовті мають звинувачувати лише самих себе.


А щодо виступу в Лізі націй, то наша збірна ледь не сконфузілася в останньому матчі з ірландцями. Чи відчувалося, що підопічні Олександра Петракова втомилися? і це не могло не позначитися на швидкості ухвалення рішень на футбольному полі. Наставнику, на мій погляд, треба було ризикнути і кинути в бій резервістів, яким було що доводити, але цього не сталося, тож світова була не найгіршим результатом. Проте, незважаючи на несподівану втрату очок, українці лідирують у своїй групі та, певен, восени з позиції сили доведуть своє право на перше місце.


- У чому, на вашу думку, головна причина поразки синьо-жовтих у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

— Удача була на боці валлійців. Хоча їм потрібно віддати належне за правильно обрану тактику. Британці діяли від оборони, терпіли і таки дочекалися нагоди біля воріт українців. На жаль, у наших хлопців не все виходило у другому зі спарених поєдинків. Швидше за все, якісніше мали зіграти легіонери, але через те, що у своїх клубах у них не було належної ігрової практики, у ключових епізодах це давалося взнаки. У змаганнях такого рівня дрібниць не буває.


- Як ви вважаєте, Олександр Петраков продовжить роботу із збірною України?

— Думаю, що найближчим часом до турбот на тренерському містку головної команди країни справа не дійде. Незважаючи на форс-мажорні обставини, які негативно впливали на тренувальний процес нашої збірної, Олександр Петраков вдало експериментував із тактичними схемами та його підопічні демонстрували сучасний стиль. На жаль, у футболі не завжди перемагає найсильніший, тому за матч із Уельсом прикро подвійно.


Тим не менш, видно, що тренерським штабом було виконано велику роботу, визначено кістяк збірної, на який можна розраховувати в найближчі роки, і це обов'язково принесе дивіденди.


Василь МИХАЙЛОВ


Фото: ФК "Зоря"