21 червня 2022 21:17

Саутгейт отримав підтримку від ФА після провальних результатів у Лізі націй

Червень видався не найприємнішим для фанатів англійської збірної. Команда Гарета Саутгейта провела чотири матчі у Лізі націй, з яких лише два вдалося звести в нічию, ще двічі англійці зазнали поразки. Причому остання вийшла особливо болісною – 0:4 від угорців при домашніх трибунах.


На тлі подібних результатів та невиразної гри фанати почали критикувати Саутгейта, деякі навіть дійшли до вимог звільнити його з посади головного тренера "Трьох левів".

Проте у вівторок, 21 червня, Футбольна асоціація Англії виступила з підтримкою фахівця та вірою в те, що саме він стане тією людиною, яка приведе збірну до успіху на майбутньому чемпіонаті світу в Катарі.

Голова ФА Деббі Х'юїтт дуже хотіла відзначити нещодавній фінал ЧЄ-2020, в якому англійці дійшли до фіналу.

"Моя особиста думка про Гарета така, що, судячи з фактів на полі, він найуспішніший тренер збірної Англії за останні 55 років", - цитує Х'юїтт Sky Sports. "Що люди не так багато бачать, так це Гарета у таборі збірної та культуру, яку він там створив".

"Звичайно, до того, як Гарет став тренером збірної Англії, не було багато гордості носити футболку збірної Англії. Було клубне суперництво, про яке ми читали, гравці не ладнали. Він змінив це до невпізнання, і я бачила це на власні очі".

На чемпіонаті світу в Катарі англійці зіграють в одній групі зі США, Уельсом та Іраном.