20 червня 2022 17:10

Джерело: Знищення платформ "Чорноморнафтогазу", а всі вони мілітаризовані агресором, означатиме дуже цікавий розвиток подій для окупантів у Криму

Український політик та вчений Борис Бабін у своєму Facebook розповів про атаку на російських окупантів.


"Щодо ночної атаки на російських загарбників, які були на острові Зміїний та на захопленій у 2014 році платформі "Чорноморнафтогазу" "Таврида", про яку вже є повідомлення у медіа.


По-перше, кажуть "Таврида" палає дуже добре. Долю "Москви" вона ймовірно не повторить з фізичних причин, але там повна евакуація. Хтось там про "Таврійську губернію" казав? Ну зрозуміли на що натякаю, на який воєнний корабель. Символічні назви й усе таке.


По-друге, і це дійсно важливо. Платформа "Таврида" є законною воєнною ціллю, оскільки на ній перебував озброєний російський гарнизон, знаходилася активно працююча станція радіоелектронної боротьби та було (за окремих джерел) розгорнуто російське ППО.


Чекаємо на фоточки...)


До речі, знищення платформ "Чорноморнафтогазу", а вони там усі мілітаризовані агресором, означатиме дуже цікавий розвиток подій для окупантів в Криму, у вимірі енергетики.


Р.С. Наразі роспропаганда визнає враження бурової, але пише про "вишку БК-1 на Одеському родовищі" що є грубою помилкою, адже "БК-1" це не вишка як плавзасіб, а платформа (свердловина, точка видобування), на яку її ставлять.


Російські пропагандисти пишуть про сім зниклих без вісті з 12 осіб що були на борту. Скільки там насправді було вояків агресора - роспропаганда звісно умовчує".