19 червня 2022 10:48

Юрій САК: "За Петракова збірна виглядає непогано"

Через вторгнення Росії 24 лютого футбольні змагання в Україні були заморожені. Але якщо клубні турніри поки що не відновилися, то національній збірній на європейському рівні виступати необхідно, пише zbirna.com.


І саме червневі матчі синьо-жовтих стали приводом для розмови із вітчизняними футбольними фахівцями. Відкрив цю рубрику екс-гравець збірної України Юрій САК.


- Які ваші враження від виступу збірної України у червневих матчах?

— Найголовнішого завдання, вихід на ЧС-2022, команда не вирішила. Це негативний момент. За якістю гри підопічні Олександра Петракова виглядали краще за суперника, але фортуна була не на нашому боці. Після цього стався психологічний надлам. У Лізі націй пішли заміни, якість гри збірної України трохи впала, але при цьому результат на екваторі змагань добрий.


- У чому, на вашу думку, головна причина поразки синьо-жовтих у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

— Думаю, тут є комплекс проблем. Тут і нестача ігрової практики у футболістів, які виступали у вітчизняному чемпіонаті. Відповідальність за результат не давала розкутіше зіграти, в обороні були допущені помилки, ну і, звичайно, як я вже сказав, фарт відвернувся від українців. На жаль, не вдалося під завісу зустрічі реалізувати забійні моменти. Тут, до речі, варто віддати належне і воротареві Уельсу, який упіймав кураж.


- Як ви вважаєте, Олександр Петраков продовжить роботу із збірною України?

— Незважаючи на не вихід на чемпіонат світу, я вважаю, що наставник має продовжити роботу із збірною. За Петракова команда непогано виглядає, практично в кожному матчі забиває. Так, десь є проблеми в обороні, але загалом картина гри синьо-жовтих мені подобається.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК