17 червня 2022 23:21

Війна в Україні суттєво вплинула на перенесення дати відкриття оновленого стадіону "Реала" "Сантьяго Бернабеу"

Фото - ua.depositphotos.com

Дефіцит матеріалів та інфляція – через війну в Україні відкриття домашньої арени Реала переноситься практично на рік.


В одному з останніх інтерв'ю президент реала Флорентіно Перес підтвердив, що відкриття оновленого стадіону "Сантьяго Бернабеу" переноситься.

"Він буде готовий приблизно за рік, наприкінці наступного сезону. Коли ми розпочали роботи – почався коронавірус. А потім війна в Україні, і це, як ми всі знаємо, викликало дві речі: нестачу матеріалів та зростання цін", – цитує Переса Marca.

Реконструкція стадіону розпочалася ще у 2019 році. На першому етапі зносився торговий центр, що примикав до стадіону. Тоді ж і прогнозували, що арену зможуть здати до кінця літа 2022 року.

Наприкінці сезону 2021/22 на "Сантьяго Бернабеу" проводилися роботи, пов'язані з покрівлею, але їх педалізували через брак сталі, яка мала поставлятися з України.

Найбільш кровопролитні бої проходили в Маріуполі на заводі "Азовсталь". Зазначимо, що після окупації міста російськими військовими сталь із заводу була вивезена росіянами в Ростов-на-Дону.

Наразі підрядники вже знайшли альтернативних постачальників сталі, але для доставки матеріалу потрібен певний час, відповідно затримки у проведенні робіт неминучі.

Спочатку стадіон хотіли відкрити 14 грудня 2022 року якраз на 75-річні арени, але тепер це швидше за все відбудеться до початку сезону 2023/24.

Раніше повідомлялося, що оновлений стадіон зможе приносити Реалу додатковий прибуток у розмірі 150 мільйонів євро на рік.