14 червня 2022 16:14
2

Двадцять років президентства Ігоря Суркіса

Цього дня рівно 20 років тому на засіданні акціонерів АТ ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, який обіймав посаду першого віце-президента, був затверджений на посаду президента клубу.


На прес-конференції 14 червня 2002 року новий президент «Динамо» сказав: «Шановні журналісти, я радий вітати вас у цій залі і, перш за все, хотів би подякувати засновникам клубу за надану мені довіру та обрання на почесну посаду президента клубу. Чудово усвідомлюю відповідальність, яка з цього дня на мене покладена.


Помер Валерій Лобановський, але життя не стоїть на місці, і ми маємо рухатися вперед. На жаль, нам не вдалося присвятити його пам'яті перемоги у Кубку та чемпіонаті України. На це є багато причин, але сьогодні на них ми не зупинятимемося».


За роки керівництва клубом Ігорем Суркісом київське «Динамо» здобуло 7 титулів чемпіона України, 8 разів стало володарем Кубка України та 9 разів вигравало Суперкубок України.


На єврокубковій арені команда виходила до плей-оф Ліги чемпіонів і дісталася півфіналу Кубка УЄФА.


Окрім спортивних перемог, серед пріоритетів своєї діяльності на посаді президента клубу Ігор Суркіс зробив розвиток клубної інфраструктури та плідну роботу дитячої школи. Зараз «Динамо» є головним постачальником гравців до збірних команд України різного віку, а клубна інфраструктура відповідає найкращим світовим футбольним стандартам.

Двадцять років деградації.
Як змінювалися цілі:
- Вийти з групи ЛЧ
- Попасти в групу ЛЧ
- Вийти з групи ЛЄ

Один гравець світового рівня за 20 років.

Сховати
no_name, Можливо слід дякувати хоч за це . Бо якби Юра Єнакієвський або Григоришин придбали свого часу клуб то його могло вже й не бути