11 червня 2022 08:39

Євген ЛЕВЧЕНКО: "У збірної України на матч проти Вірменії має знайтися свій Бернарду Сілва"

Збірна України 11 червня у 2-му турі Ліги націй проведе домашній поєдинок із національною командою Вірменії. Матч відбудеться у польському місті Лодзь і розпочнеться о 16:00. Нагадаємо, у 1-му турі Ліги націй "жовто-сині" на виїзді обіграли збірну Ірландії з рахунком 1:0. Очікуваннями від зустрічі Україна-Вірменія в інтерв'ю Footboom поділився екс-гравець національної команди Євген Левченко.


"Оцінки потрібно давати обережно"

- Наша збірна провела складний поєдинок з Ірландією – і за грою, і за рахунком, – зазначив Левченко. – Матч був насичений подіями. Я сподівався, що ця зустріч вийде продуктивніше для українців, що команда Петракова буде зігранішою. На жаль, був брак, були помилки. Але я нікого не звинувачую. Головне – здобули перемогу, хоч могли і пропустити…

– Головний тренер збірної України зробив велику ротацію. Вона пішла на користь команді?

– Оцінки тут треба давати обережно. Проте хочу зробити комплімент таким футболістам, як Бондар, Лунін і Шапаренко.

– Лунін став повноцінною заміною Бущану?

- Так, я дуже радий за Андрія Луніна. Він провів чудовий матч із Ірландією.

"Без Степаненка будуть складнощі"

- Проти Вірменії "жовто-сині" зіграють тим самим складом, що й проти ірландців чи є сенс внести корективи?

- Великий плюс у тому, що з Вірменією зіграє основний склад збірної України. Звичайно, у середній лінії будуть складнощі через відсутність Степаненка. Але у нас є досить хороші півзахисники і можливість для Петракова варіювати склад.

- Після поразки від Уельсу у лідерів команди – Зінченка, Ярмоленка та Яремчука, гадаєте, вщухли емоції?

- Важко сказати… Ми мали всі шанси обіграти Уельс, але, на жаль, програли. Тепер зализуємо рани. Безумовно, емоції у всіх футболістів національної команди не найкращі. Проте, сподіваюся, висновки зроблено, і ми йдемо далі.

– На гру з Вірменією може вийти Едуард Соболь. Наскільки він важливий для команди?

- Дуже важливий. Соболь робить величезний обсяг роботи. Чи вийде він у "основі", не знаю. Але, зважаючи на те, що доведеться розкривати насичену оборону суперника через фланги, Едуард – варіант підходящий. Нашій збірній у цьому поєдинку будуть потрібні швидкі флангові захисники. Добре відомо, що сильні сторони Соболя – швидкість, простріли у штрафний майданчик та гра в чужій штрафній.

"Краще судив би рефері з іншої країни"

- Збірна Вірменії поступилася Шотландії з рахунком 0:2. Чи означає це, що на українців чекає легка прогулянка?

- Я не сказав би, що шотландці обіграли вірмен легко. Так, збірна Вірменії зараз – не дуже зіграна команда, але до неї необхідно поставитися з повагою та розраховувати лише на себе, не чекаючи від суперника помилок. У нас, без сумніву, більш класна збірна, яка зобов'язана вийти проти Вірменії максимально мобілізованою.

- Матч Україна – Вірменія, який відбудеться у Польщі, судитиме польський арбітр. Українці можуть розраховувати на об'єктивне суддівство?

– Дивно, що сталося таке призначення. Цей поєдинок – все одно, як домашній для команди Петракова, і я боюся, щоб потім не було пересудів. Краще судив би рефері з іншої країни. Проте, гадаю, вийде чесна гра – арбітр буде нейтральним у своїх рішеннях, без потурань до обох команд, але й без показової жорсткості щодо збірної України.

"Шапаренко та Мудрик - ті самі гравці"

- На який результат можна розраховувати у поєдинку Україна – Вірменія?

- Наша команда володітиме територіальною перевагою. Сподіваюся, українці включать максимальні швидкості і, як португальці у матчі з Чехією, з ходу розгойдуватимуть оборону вірмен. Тільки так можна пробити ешелонований захист. У збірній Португалії все вирішили дії Бернарда Сілви, за яким чехи не могли встежити і пропустили швидкий гол. Такий самий швидкий гол необхідний "синьо-жовтим".

- Хто може стати українським Бернардом Сілвою у грі з Вірменією?

- Це має бути нестандартний гравець. Мені в цьому плані подобається футбол у виконанні Шапаренка та Мудрика. На них варто сподіватись. Що стосується Мудрика, то у нього дуже велике майбутнє, але він поки що нестабільний. Подивимося, які кадрові рішення цього разу ухвалить Олександр Петраков.

Олег Семенченко