10 червня 2022 09:08

Цезарій КУЛЕША: "Поки продовжуються безперервні бої на українській землі, будь-яке суперництво з командами з Росії неприпустиме"

Президент Польського футбольного союзу Цезарій Кулеша в інтерв’ю Tribuna.com прокоментував відсторонення російських команд від міжнародних змагань.


– Яка ваша позиція по санкціях проти російського спорту? Чи достатньо дискваліфікувати збірну Росії з Ліги Націй на один сезон, а російські клуби на один рік з єврокубків? Чи реально РФС виключити зі складу ФІФА та УЄФА?

– Ці рішення перебувають у компетенції відповідних органів. Ми вважаємо, що в нинішній ситуації, коли ще триває російська агресія, продовжуються безперервні бої на українській землі і гинуть невинні люди, будь-яке суперництво з командами з Росії неприпустиме.

– Ви зустрічалися з Андрієм Павелком. Які питання обговорювали і як зараз УАФ співпрацює з PZPN?

– Так, нещодавно я зустрічався з президентом Павелком. Ми розмовляли по телефону вже в перші дні російської агресії, і я тоді заявив про всю можливу допомогу з нашого боку. Відтепер ми постійно на зв’язку. Співпраця між поляками та українцями вийшла на такий високий рівень, що переважна більшість організацій контактує зі своїми колегами в Україні. Завдяки нашим тісним контактам ми допомагаємо тим, хто цього потребує, а також діємо на оперативному рівні, – сказав Кулеша.