8 червня 2022 13:50

Сергій НАГОРНЯК: "Збірна України - фаворит групи. У Дубліні ми переможемо"

Своєю думкою про сьогоднішній стартовий поєдинок збірної України в Лізі націй із zbirna.com поділився колишній півзахисник синьо-жовтих Сергій НАГІРНЯК.


— Сергію Миколайовичу, чи зуміє збірна України перебудуватися на матч з Ірландією після образливої поразки від Уельсу у плей-офф відбору ЧС-2022?

— Однозначно, складнощі будуть, оскільки такі програші так просто не проходять. Усі засмучені, такий шанс був. Проте футболу без везіння не буває. Фарт відвернувся від синьо-жовтих. Команда Олександра Петракова заслуговувала на більшого в Кардіффі. Сьогодні ми побачимо зовсім інший склад порівняно з минулою грою.

— Справді, Олександр Петраков на майбутній матч анонсував велику ротацію. Футболістам є що доводити?

— Це навіть не обговорюється. Це гравці збірної України, яким у кожному поєдинку є що доводити. Якщо хтось раптом зіграє абияк, то наступного разу може пролетіти повз головну команду країни. Незважаючи на психологічний надлам, хлопці мають у кожній наступній грі викладатися на 100%.

— Наші суперники у групі Ірландія, Вірменія та Шотландія. Хто лідер квартету?

— Звісно, збірна України. Нашій команді за тиждень потрібно провести три гри, і я переживаю лише за психологічний стан колективу. А в тому, що ми перевершуємо своїх суперників у класі, я не сумніваюся.

— Тобто свою групу нам виграти реально?

— Так. Упевнений, що футболісти й самі розуміють, що потрібно якнайшвидше переключитися. Хочеться, щоб збірна України принесла радість своїм уболівальникам, нашим воїнам, які борються за демократію та незалежність нашої країни проти рашистів. Один матч у кар'єрі гравця може змінити все. Сьогодні команда має зіграти так, що наступного разу тренер не думав, кого ставити до складу.

— Чи доречно говорити, що деякі наші футболісти, як і раніше, без ігрової практики?

— Зараз від цього нікуди не подінешся. Якщо згадати матч проти Шотландії, то наша команда підсіла після 70 хвилин. А ось уже у зустрічі з Уельсом картина покращала. Відсутність ігрової практики може вплинути на певні моменти, але не загальної готовності футболіста. У будь-якому разі на першому місці у збірної України, як і раніше, має бути емоційна складова. Після поразки від Уельсу життя не закінчується. Потрібно підняти голову і знову йти вперед, перемоги обов'язково прийдуть.

— Яким буде ваш прогноз на майбутній поєдинок із Ірландією?

— Думаю, синьо-жовті виграють із рахунком 2:1.

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ