7 червня 2022 21:06

"Вони всі завтра гратимуть". Олександр Петраков - про поєдинок з Уельсом, ротацію в матчі з Ірландією, травми і бажання повернутися додому

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію перед матчем Ліги націй проти Ірландії.


- Чи є завтра шанси потрапити у заявку на матч у тих футболістів, які не потрапили до неї у матчах із Шотландією та Уельсом. Мова про Луніна, Попова, Ігнатенко, Сікана.

- Вони завтра всі гратимуть.

- Якби була можливість переграти матч із Уельсом, то чи змінили б Ви щось? Чи складний для Вас вибір правого захисника чи правого латераля на завтрашній матч з огляду на те, що номінально футболіст такого амплуа у нас один – Олександр Караваєв, який, припускаю, завтра на поле не вийде.

- Завтра гратиме інший футболіст. (посміхається) Ти так питаєш мене, наче працюєш у штабі збірної Ірландії. А щодо матчу з Уельсом, то я нічого не змінював би.

- Чи багато замін Ви завтра зробите у стартовому складі збірної?

– Завтра й побачите. У мене зараз тренування. Як я можу вам зараз відповісти?

- Наскільки поразка від Уельсу емоційно виснажила збірну України?

- Дуже виснажила ця поразка. Я проводжу індивідуальні розмови з гравцями, намагаюся посміхатися та підтримувати своїх гравців. Я – головний тренер, і не можу ходити повісивши голову.

Те, що в мене твориться в душі, – це мої справи. А гравців я маю підтримувати, виводити з цього тяжкого психологічного стану. Я їм сказав, що на цьому життя не закінчується, все пройшло. День прожив – його вже не повернеш. Перегорнув сторінку. Потрібно все забувати, йти далі та грати у футбол. Це – спорт.

- Наскільки команда відновилася фізично та психологічно після Уельсу? І чи не звертався до Вас тренер молодіжної збірної Руслан Ротань, щоб Ви відпустили до нього деяких футболістів перед важливим матчем з Францією?

– Вчора ті футболісти, які грали, не тренувалися. Я дав їм відпочити. Зараз подивимося на їхній фізичний стан. А Ротань мені не дзвонив.

- Чи є якісь кадрові проблеми, мікротравми?

– Є травми у нас. Вибули Георгій Бущан та Тарас Степаненко, яких сьогодні возили на МРТ. Слава Богу, у Степаненка немає перелому пальця, а у Бущана гомілка трохи підвернулася. Їм сказали 7-10 днів відпочити. Ще трохи захворів Соболь, який зараз не тренуватиметься. Подивимося, що завтра буде вранці.

Усі інші хлопці здорові. Нині буде тренування. Ми надягли на них датчики, подивимося на їхній стан і прийматимемо рішення, щоб не завдати шкоди хлопцям.

- Після поразки від Уельсу було Вам складно перебудуватися на інший турнір? Наразі у вас ще кілька матчів, а потім пауза аж до вересня. Чи тяжко це?

- Тяжко. Ви розумієте, що ми виїхали з країни ще 30 квітня, і не були вдома. Місяць працювали, проводили збори, бо хлопці не готові. Все було дуже складно. Я дуже люблю свою країну, і мені більше не подобається ніде. Краще за мій Київ для мене на землі немає нічого. Тож хочу додому. Відпочиньмо, хлопці почнуть тренуватися. Ми не знаємо, як у нас буде у країні, коли стартує чемпіонат. Багато питань є. Не знаю, що вам сказати... Кажу тільки за себе: я хочу додому.