7 червня 2022 17:43
2

Віктор ВАЦКО: "Які є причини зараз міняти Петракова, не довіряти йому?"

Відомий коментатор Віктор Вацко у своєму шоу "Вацко on air" поділився своєю думкою про майбутнє головного тренера збірної України Олександра Петракова.


- На мою думку, питання зміни головного тренера збірної України зараз не актуальне. Які є причини міняти Петракова, не довіряти йому? До поєдинку з Уельсом він не програв жодного матчу на чолі з нашою національною командою.

Петраков пройшов кваліфікацію на ЧС-2022, вийшов у плей-офф із другого місця, оскільки перше у нашій групі посіла збірна Франції. Давайте бути об'єктивними: збірні України та Франції – це два трішки різних рівнів. Якби наша збірна посіла перше місце, а французи друге, то весь світ писав би про це, як про сенсацію. Петраков сенсації не зробив, але свою роботу виконав, вивівши збірну України до плей-офф кваліфікації на ЧС-2022.

Йдемо далі. Із чим Петраков підійшов до цих матчів? Ви можете сприймати це як алібі, але я сприймаю це як факт. Він підійшов до цих матчів у ситуації, коли половина команди забула, що таке футбол та нормальний тренувальний процес. Коли команда, по суті, працювала та грала у вигнанні. Так, таке було не з усіма, але з більшою частиною наших футболістів.

На мою думку, питань до функціональної готовності нашої команди немає. Чесно сказати, я здивований тим, що команда настільки чудово виглядала функціонально з огляду на те, з чим ми підходили до цього матчу. Які питання щодо гри? Матч проти Шотландії – питань немає. Матч проти Уельсу – теж які питання? У першому випадку перемогли за кращої гри, а у другому матчі стався нещасний випадок.

Так, не можна говорити, що все це досягнення виключно Петракова. Я вважаю, що тут є велика заслуга гравців та їхнього психологічного настрою. Петраков на прес-конференції сказав таку заїжджену фразу: "Критикуйте мене, адже виграє команда, а програє – тренер". Ні, це все совкові висловлювання. Мені здається, що насправді зараз ділитиме успіх у сучасному футболі, який стає все більш командним і заточеним під колективні дії, а не індивідуальні, неправильно. Перемагають усі разом, і програють усі разом.

Тому я вважаю, що немає причин зараз говорити, що Петраков заслужив на звільнення.

Ще один аргумент, щоб не обговорювати майбутнє Петракова. Ми зіграли два матчі, але у нас попереду ще три поспіль поєдинки Ліги націй. Це також турнір, який наша збірна цінує та поважає. Зараз нагнітати ситуацію навколо головного тренера, як на мене, теж неправильно. Тут треба десь глобальніше дивитися вперед усім, у тому числі й керівництву УАФ. Потрібно розуміти, з ким на чолі ми йдемо далі, з яким головним тренером. Я не бачу недовіри до Петракова з боку керівництва нашого футболу. Я не маю жодного інсайду, що Петраковим незадоволений Павелко чи інші топ-менеджери, які можуть впливати на ситуацію.

Тому я пропоную не нагнітати ситуацію, говорячи про майбутнє Петракова у збірній.


Як намене головна причина - не вихід України на ЧС.
На наше щастя ще є три мало кому потрібних офіційних матчів.Тут доля Петракова і вирішиться.Є втома фізична і моральна,азарту того вже не буде.Побачимо як головний тренер викрутиться.