5 червня 2022 08:44

"Керівництво "Зорі" більше зв'язувалося з Цигаником ніж зі мною": Хацкевич прокоментував інформацію про призначення в луганський клуб

Екс-головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич готовий відновити тренерську діяльність в УПЛ.


Днями відомий спортивний журналіст Ігор Циганик заявив, що контракт Віктора Скрипника із Зорею не буде продовжено і луганці займаються пошуками нового тренера. Серед кандидатів було названо нинішнього головного тренера Кривбасу Олександра Бабича та екс-наставника Динамо Олександра Хацкевича.

Журналіст FanDay.net Андрій Шевченко зв'язався з Олександром Хацкевичем і дізнався, чи вів він переговори із Зорею, чи є кандидатом на вакантну посаду і що думає про можливість працювати у сучасній УПЛ.

"У Зорі, наскільки я знаю, є головний тренер"

- Чи можете прокоментувати інформацію від Ігоря Циганика, що ви є одним з кандидатів на посаду головного тренера Зорі?

- У Зорі, наскільки я знаю, є головний тренер – Віктор Скрипник. Про що тут говорити взагалі не варто. Напевно, з Цигаником більше зв'язувалося керівництво Зорі, ніж зі мною (сміється, — прим. А.Ш.).

У команди є тренер, а поки що у команди тренер – говорити про щось передчасно.

- Четверте місце Зорі за підсумками сезону заслужено чи все-таки мали бути вищими?

- Почнемо з того, що це недограний чемпіонат. Заслужено – не заслужено, те, що сталося – це трагедія (війна в Україні, — прим. А.Ш.). Тому чемпіонат закінчився, але це проміжний результат, те саме, як і Київ на другому місці, а Маріуполь на останньому, заслужено це чи ні?

Ніхто не знає, як би склався чемпіонат далі, ще було дуже багато ігор, але те, що є на сьогоднішній день, потрібно сприймати як факт, що відбувся.

"Був варіант узимку повернутися до роботи, але завадив ковід, а потім війна"

- Як виявить себе Зоря у єврокубках? З огляду на те, що ігрової практики немає, а повноцінний тренувальний процес ще не розпочався.

- Три основні моменти – кадровий, стан футболістів та планування підготовки до єврокубків та чемпіонату України. Тому що зрозуміло, що, починаючи десь з кінця лютого, багато хто не має навіть тренувальної практики, не кажучи вже про ігрову. І найголовніше це підбір футболістів, який залишиться у Зорі.

Зрозуміло, що за місяць буде дуже важко підготуватися до ігор кваліфікації. Але Зоря багато разів доводила, що вона вміє виходити з важких ситуацій, і їхнє прізвисько "мужики" теж говорить про це.

- Чи готові ви до повернення в УПЛ як тренер?

- Був варіант розпочати після Нового року, але ковід у досить тяжкій формі не дозволив розпочати роботу, потім почалася війна. Сьогодні, коли моя сім'я та сім'я мого старшого сина у відносній безпеці, я готовий повернутися до роботи.

- Як думаєте, якщо Віктор Скрипник таки залишить Зорю цього літа, де він потенційно може продовжити свою кар'єру?

- Я не знаю, які плани у Віті, тому що він досвідчений тренер, який уже відбувся, зі своїм баченням. Я не можу залізти в голову до людини, яку не так багато знаю.