4 червня 2022 15:24

Юрій КАЛИТВИНЦЕВ: "Рівень Вельсу вищий за Шотландію"

Головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев прокоментував перемогу України над Шотландією (3:1) та поділився очікуваннями від матчу проти Уельсу.


– Ми всі сильно переживали і дуже довго чекали на цей матч. Наша гра мені сподобалася, Україна мала чудовий вигляд. Погоджуся з нашим президентом – збірній вдалося на дві години відволікти усю націю від проблем і потішити всіх українців.

Нехай кілька українських гравців не мали стабільної ігрової практики, та команда проявила себе добре і у захисті, і в атаці. Однак ми розуміємо, що зроблено тільки 50%, ще один крок попереду.


– Здобути других 50% буде складніше?


– Гадаю, що так. Рівень Уельсу вищий за Шотландію. Та якщо ми гратимемо так, як протягом перших 60 хвилин у Глазго, то валлійцям буде ще важче, ніж шотландцям. Дуже хочу побачити Україну на чемпіонаті світу.

– У вас є відчуття, що у неділю ми переможемо?


– Не хочу бити себе кулаками в груди, мовляв, Україна однозначно здобуде перемогу. Однак моя чуйка підказує, що ми виграємо. Проти Шотландії хлопці відчули, що можуть, вони спіймали кураж. Команда перебуває в ігровому ритмі, грають через три на четвертий, мають натхнення.

Не треба боятися Уельс – це добре організована, але не якась космічна команда. Проте в індивідуальному плані Україна сильніша. Треба довести це на полі. У мене є віра, що ми будемо на чемпіонаті світу, – сказав Калітвінцев.


Фото - ФК "Олiмпiк"