4 червня 2022 13:10

Саутгейт про расизм угорських фанатів у матчі з Англією: "Те, що сталося минулого разу, неприйнятно. В Англії така ж ситуація"

Ґарет Саутгейт висловився про неприпустимість расизму перед матчем Угорщина – Англія.


Через поведінку фанатів збірну Угорщини зобов'язали проводити матчі без глядачів. Проте, згідно з регламентом УЄФА, сьогоднішню гру Лігу націй зможуть відвідати діти у супроводі дорослих.

У вересні 2021 року у матчі з Англією угорські вболівальники імітували мавпячі вигуки на адресу темношкірих гравців збірної Англії Рахіма Стерлінга та Джуда Беллінгема, за що було покарано ФІФА.


Під час матчу відбору ЧС-2022 Англія – Угорщина (1:1) у жовтні 2021 року відбулися сутички угорських фанатів із поліцейськими та стюардами. Конфлікт виник після того, як угорські вболівальники почали насміхатися і освистувати англійських футболістів, що стали на коліно. Заворушення на секторі почалися після того, як угорського фаната затримали за образи розистів на адресу стюарда.


«Сподіваюся, молоді люди на стадіоні зрозуміють, через що це сталося. Якщо все буде добре, молоді люди отримають задоволення від гри та засвоїть важливе посилання.


Ми чітко дали зрозуміти, як ставимося до інклюзивності, що думаємо про расизм. Посилання таке – те, що відбулося тут минулого разу, було неприйнятним.


Можливо, це стане частиною навчання наступного покоління. У нашій країні така сама ситуація», – сказав тренер збірної Англії.