2 червня 2022 00:35

Олександр ПЕТРАКОВ: "Ця перемога дуже багато важить, але не для мене і не для команди. Для нашої країни"

Прес-конференція головного тренера Олександра Петракова після матчу із Шотландією.


- Які емоції від перемоги ви пережили і що вони для вас означали?


– Емоцій зараз уже немає. Вони лишилися на футбольному полі. Ця перемога дуже багато важить, але не для мене і не для команди. Для нашої країни.

- Ми очікували, що Україна докладе всіх зусиль для перемоги, але водночас були здивовані, наскільки ваша команда дружно грала та потужно виглядала на полі.


– Дякуємо за оцінку нашої роботи, яку ми зробили. Футбол – це командна гра. Це мої гравці. Сьогодні вони зробили все заради перемоги. Зараз на нашій батьківщині всі люди, всі хлопці в окопах та шпиталях дякують нам за цю перемогу.

– Ця перемога зараз важлива для кожного українця. Що б ви побажали нашим людям, які зараз борються за свободу України?

– Сьогодні ми грали для них. Я сказав це хлопцям на установці. Ми граємо у футбол для пересічних людей. Для вболівальників, тих людей, які постраждали. Сьогодні ми зробили маленький крок, але ще є матч із Уельсом. Зробимо все можливе від нас. Пишаємося, що ми українці і прославляємо нашу країну в такий тяжкий час. Хотів би подякувати Шотландії. Нас тут дуже добрі прийняли. Я ходив вулицями Глазго, всі підходили, бажали успіху. Дякуємо за таку гостинність. Бажаю збірній Шотландії та її тренеру Кларку всього найкращого.

- Чи задоволені ви фізичними кондиціями гравців та Довбика, який забив, але не реалізував два моменти?

- Не хочу зараз розбирати гру. Тренери мене зрозуміють. Давайте згодом. Нині не до цього. Я задоволений, як грали хлопці, а розбір матчу робитимемо потім. Я зараз зовсім спустошений.

- Попереду важливий матч із Уельсом. Чи вистачить час для підготовки? Як вам гра Ярмоленко? Все-таки це наша легенда.

- Завтра об 11:30 у нас виліт у Кардіфф. Там увечері у нас будуть дві групи тренуватись. Думаю, що о 18:00. Далі буде робота, хлопці відновлюватимуться. Щодо Ярмоленка... Він чудово почувається. Він ще молодий хлопець і довго гратиме. Він ще не є легендою. Йому ще грати та грати.


- Учора ми всі бачили, як Зінченко був дуже емоційним. Наскільки йому вдалося себе переламати та сконцентруватися на грі?


- Він дуже патріотичний чоловік і близько приймає все до серця. Це емоційна людина та справжній українець. У нас все ж таки. Хтось тримається, хтось не може. Не дай Боже, щоб на вашу землю прийшло таке горе. Коли це не стосуватиметься вас і ваших сімей, ви нас не зрозумієте. У нас загинуло дуже багато людей – жінок, дітей. Ці орки їх ґвалтували. Все, що говорив Зінченко - це щиро й вiд душi.