31 травня 2022 21:01

Олександр ПЕТРАКОВ: "Сказав хлопцям, що у нас своя війна"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков дав прес-конференцію перед завтрашнім матчем плей-офф кваліфікації на ЧС-2022 із Шотландією.


- Наскільки важко Вам було підготувати та мотивувати свою команду в умовах, що склалися в Україні?

– Дуже складно було. Хлопці думають про свої сім'ї, як справи вдома. Довелося десь жартувати, казати їм, що у нас своя війна на футбольному полі. Але це було дуже тяжко. Хлопці – молодці, слухали та готувалися. Тому ми підходимо до гри у гарному настрої.

– Ви зіграли дуже багато матчів як тренер. Завтрашня гра – найважливіша, яка була у Вашому житті? І які слова Ви говоритимете своїм футболістам?

- На цьому рівні - так, це найважливіша гра на даний момент мого життя. А що я говоритиму - це внутрішня кухня. Це все буде у роздягальні, це святе. Нікому не треба цього знати.

- Стало відомо, що Тірні та Паттерсон не зіграють завтра. Наскільки, на Вашу думку, це ключові футболісти збірної Шотландії? І наскільки це полегшить завдання нашої команди?

- Вони мають, ким їх замінити. Як і ми. Це національна збірна – тут завжди є, ким замінити. Думаю, у них також. Там хороша команда та гравці, гадаю, ці втрати не вплинуть на них.

- Як Ви оцінюєте форму футболістів, які виступають у чемпіонаті України? Вони не мали змоги багато грати та тренуватися.

- Ми зіграли лише три товариські матчі, так вийшло. Тож подивимося завтра, як виглядатимуть футболісти.