30 травня 2022 22:05

УЄФА виступив із заявою з приводу подій навколо фіналу Ліги чемпіонів сезону-2021/2022.

УЄФА виступив із заявою з приводу подій, пов'язаних із фінальним матчем Ліги чемпіонів "Ліверпуль" - "Реал" (0:1), який відбувся 28 травня.

Організація оголосила, що запросила незалежний звіт про те, що сталося навколо матчів. У рамках комплексного звіту будуть розглянуті процеси прийняття рішень, відповідальності та поведінки всіх сторін, що брали участь у фіналі. Очолить підготовку звіту член парламенту Португалії доктор Брандао Родрігеш. Щоб гарантувати незалежний статус звіту, Родрігеш погодився виконувати роботу на безоплатній основі.



«Докази будуть зібрані від усіх відповідних сторін, а висновки незалежного звіту будуть оприлюднені після його завершення. Після отримання висновків УЄФА ухвалить рішення щодо подальших дій», — йдеться у заяві.


Нагадаємо, перед стартом гри тисячі вболівальників із підробленими квитками заблокували турнікети на стадіоні. Через це початок зустрічі було відкладено на 35 хвилин. Після старту матчу кількість фанатів біля стадіону продовжувала зростати, поліція розігнала їх сльозогінним газом та витіснила зі стадіону.