29 травня 2022 20:55

"Є 9 варіантів": президент "Вереса" – про плани щодо проведення нового сезону Прем'єр-ліги

Президент Вереса Іван Надєїн розповів, про що домовились представники УПЛ на зустрічі щодо нового сезону чемпіонату України.


"Єдина конкретика щодо УПЛ це те, що сезону 2022/23 – бути, це однозначно. Представники усіх клубів підтримали це рішення! Далі питання – де відбудуться ці матчі? Як? І у якому форматі? Тут домовились, що робоча група працюватиме саме над форматом. Є 9 варіантів: де і як продовжувати. Але більшість клубів одностайна в тому, аби проводити чемпіонат саме в Україні. Звісно, якщо це дозволить обстановка і військово-цивільна адміністрація.


Відповідно, ми звернулись до УАФ, аби вони провели перемовини із керівництвом країни щодо можливості проведення чемпіонату України. Тому наразі конкретики як такої, ще немає. Бо рішення не ухвалювалось. Домовились, що Десна і Маріуполь не братимуть участь у цьому сезоні. Натомість зайдуть Кривбас і Металіст. Але і Десна, і Маріуполь зберегли за собою право поновитись вже у наступному сезоні, коли виженемо окупантів із Маріуполя і усієї України.


Також говорили про U-19. Швидше за все, де гратиме основна команда, там і проводитимуть свої матчі U19. Щодо жіночих команд, то такої розмови не було. Але я думаю, що це питання вирішиться одразу коли визначимося із основними командами", – зазначив Надєїн у коментарі офіційному сайту Вереса.


Фото - НК «Верес»