28 травня 2022 10:45

"Львів" за проведення Прем'єр-ліги в Україні, щоб підтримати дух українців та військових": гендиректор чітко висловив позицію клубу

Генеральний директор ФК Львів Вадим Левчук ексклюзивно для Fanday.net підбив підсумки засідання учасників УПЛ.


На засіданні Прем’єр-Ліги обговорили можливі варіанти старту сезону. Першість наступного сезону, найімовірніше, стартує в Україні, а не за кордоном, навіть якщо бойові дії до того часу не припиняться. Фінальне рішення буде прийняте за результатами обговорення робочої групи.

Вадим Левчук на прохання кореспондента Fanday.net висловив точку зору ФК Львів.

— Вадиме Олеговичу, чи підтримує ФК Львів проведення чемпіонату в Україні, чи все ж таки хотіли зіграти за кордоном?

— ФК Львів підтримує варіант провести першість в Україні. Ми думаємо, що таким чином вдасться підтримати моральний дух українців і військових. Робоча група повинна розробити, як це все має відбуватись в рамках безпеки.


— Чемпіонат взагалі реально провести в умовах війни?

— Ми не знаємо, тому цим займається робоча група. Вони будуть опрацьовувати сі варіанти і говорити з Міністерством молоді та спорту, Урядом.


— В яких місцях реально провести першість? Наскільки відомо розглядається Захід України та Київ.

— На сьогоднішній день на Заході України є дуже багато стадіонів. Наприклад, у Львові є три стадіони: «Арена Львів», «Україна» та «Скіф». Також є арени у Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Ужгороді, Києві.


Я думаю, якщо чемпіонат відбудеться в Києві чи на Заході Україні, його можна буде правильно організувати. ФК Львів готовий допомагати іншим командам: ми можемо когось прийняти, допомогти з поселенням.


Думаю, що вже із завтрашнього дня представники клубів будуть надсилати свої пропозиції і робоча група запропонує найоптимальніший варіант.


— Як ви думаєте, чемпіонат зможе стартувати вчасно?

— Я дуже на це сподіваюсь, але все ж таки, це непросте питання. Наприклад, Шахтар, Дніпро-1, Динамо, клуби першої п’ятірки, напевно, хотіли б провести чемпіонат за кордоном, тому що в них велика кількість легіонерів. А решта команд, думаю, хотіла б провести чемпіонат в Україні.


Будемо шукати компроміс. Головне, що у клубів є єдина позиція — розпочати чемпіонат, але у кожного різне бачення. Кожен з клубів викладе свою позицію на папері, робоча група буде опрацьовувати варіанти, а це займе трохи часу, тому, думаю, вчасно чемпіонат не розпочнеться.


— ФК Львів вдасться зберегти футболістів на початок сезону?

— На сьогоднішній день всі українські футболісти знаходяться в клубі, пішло тільки декілька легіонерів.


— Ви вже розмовляли з вашими легіонерами щодо майбутнього, вони готові будуть повернутись?

— У нас 80 відсотків команди — це українці, тому, поки ми будемо ставити акцент на українських гравців.


— Головний тренер ФК Львів Олег Дулуб повернеться в Україну?

— Зараз він перебуває у Польщі, але має велике бажання повернутися до України. Ми шукаємо варіанти, щоб він міг легально повернутися на територію України, адже в нього білоруський паспорт. Там є певна процедура, ми будемо писати листи, щоб йому відкрили візу на тимчасове перебування в нашій країні.


Олег Анатолійович постійно на зв’язку, підтримує гравців, пише команді тренування і чекає на перемогу України над окупантами. Наші гравці збираються 4-5 разів на тиждень і самостійно тренуються.


— Яка буде стояти ціль перед ФК Львів в новому сезоні?

— На даний момент цілі в чемпіонаті ми не ставимо. Коли буде відома дата старту, то зберемося з хлопцями, поспілкуємося і тоді вже будемо розуміти. Сьогодні наша найголовніша мета — перемогти ворога і зберегти український футбол.