26 травня 2022 17:47

Ліга 1 засудила критику ситуації з Мбаппе з боку Ла Ліги. Глава LFP дорікнув "Реалу" та "Барсу" за рекордні трансфери та створення Суперліги

Чемпіонат Франції відповів іспанській лізі на критику ситуації з Кіліаном Мбаппе.


Раніше стало відомо, що Ла Ліга та президент чемпіонату Іспанії Хав'єр Тебас готові звернутися до УЄФА та до суду у зв'язку із продовженням контракту Кіліана з «ПСЖ», оскільки це нібито порушує правила фінансового фейр-плей.

«Ми хотіли б висловити наше глибоке несхвалення, а також наше нерозуміння у зв'язку з вашими останніми нападками на Лігу 1 та один із наших клубів. Ми тим більше шоковані цими нападками з огляду на те, що ви є членом ради директорів Асоціації європейських професійних футбольних ліг та членом Виконавчого комітету УЄФА.


Ваші нападки на Лігу 1, на один із наших клубів, «Парі Сен-Жермен», і на одного з наших гравців, Кіліана Мбаппе, засновані на вашій власній інтерпретації фінансової нестійкості та конкурентного дисбалансу, які ви постійно приписуєте Лізі 1 та одному з наших клубів.

Ні для кого не секрет, що піком конкурентного дисбалансу стала Суперліга Європи, яка нещодавно створена і досі підтримується двома вашими клубами [«Реалом» та «Барселоною»].

Той факт, що ви публічно і неодноразово займаєте цю позицію по відношенню до Ліги 1 з цього питання і що ви паплюжите наш чемпіонат і наші клуби, є одночасно неприйнятним і явно помилковим.

Сьогодні ваша неповажна критика спрямована на Кіліана Мбаппе, який широко відомий як один із найкращих гравців у світі і який просто не приєднався до вашої ліги на свій вибір, незважаючи на аналогічну пропозицію.


На відміну від вас, Ліга 1 рада гравцям нашої ліги та з усієї Європи, у тому числі з вашої ліги. Було б добре, якби хтось порадив вам робити те саме», – йдеться у листі голови Професійної футбольної ліги Франції (LFP) Венсана Лабрюна, адресованому Тебасу.


Крім того, у листі окремо зазначено, що «Реал» та «Барселона» «побили безліч рекордів» за трансферними цінами та зарплатами гравців.