25 травня 2022 17:02

УАФ готує позов до Росії через зруйновану спортивну інфраструктуру

Українська асоціація футболу буде вимагати від Росії відшкодувати збитки, завдані футбольній інфраструктурі через військову агресію. Планується подати позов до Європейського суду з прав людини.


«Зараз УАФ з усіма суб’єктами українського футболу готує юридичний позов до Російської Федерації за збитки, що завдала війна нашому футбольному життю. Я впевнений, що ми відпрацюємо з нашими міжнародними юридичними партнерами та аудиторськими партнерами потужну позицію щодо РФ і збитків, які завдала війна українському футболу.

Я впевнений, що запропонована юридична платформа надасть можливість відстоювати в усіх міжнародних судах відшкодування збитків, які завдала нам Російська Федерація у війні, яку вона принесла до нашого дому.


Упевнений, що всі суб’єкти українського футболу, об’єднавшись, нададуть усю потрібну інформацію, щоб наші юристи могли опрацювати всі ці питання. Позови, який буде подано до ЄСПЛ та міжнародних судів, обов’язково будуть переможними, і ми відшкодуємо збитки, які завдала Російська Федерація нашому українському футболу», – сказав президент УАФ Андрій Павелко.

Через агресію Росії чемпіонат України з футболу-2021/22 був завершений достороково.