25 травня 2022 15:12

Лапорта про Суперліз: "Ми відстоюємо принципи ЄС: вільна конкуренція та європеїзм. Бажаємо, щоб російські чи арабські олігархи не спотворювали ринок"

Президент "Барселони" висловився про ідеологію Суперліги Європи.


– Якими є нинішні відносини «Барси» та УЄФА?

- Прохолодні. Ми вважаємо, що Лігу чемпіонів можна покращити з погляду ресурсів для клубів та зробити її привабливішою.


Ідея клубів, що підтримують Суперлігу, полягає у тому, щоб знайти рішення. Реальні рішення, а не продовження спроб все замаскувати. Тому що керувати мають клуби, які інвестують у це шоу.


Є проблема управління і я думаю, що ми можемо домовитися з УЄФА. Клуби мають керувати. Зрозуміло, УЄФА має що сказати з цього приводу. І давайте не забувати про розподіл грошей.

– Ви турбуєтеся про можливі санкції щодо «Барси», «Реала» та «Ювентуса»?


– Чесно кажучи, я не думаю, що вони можуть ввести якісь санкції. Клуби відстоюють принципи Євросоюзу: вільна конкуренція та європеїзм.


Ми хочемо, щоб футбол у Європі був стійким, щоб жодні зовнішні учасники, російські чи арабські олігархи не спотворювали цей ринок. Не думаю, що УЄФА може покарати клуби, які захищають ці принципи.


Нас допустили до участі у наступній Лізі чемпіонів. Вони не хочуть, щоби їх атакувала вільна конкуренція. Якщо УЄФА нас покарає, то отримає ефект бумерангу, тому що, зрештою, підуть усупереч принципам Євросоюзу, – заявив Жоан Лапорта.