23 травня 2022 23:45

Матросів крейсера "Москва" в росії намагаються визнати загиблими "внаслідок катастрофи"

У росії батькам строковиків, які проходили службу на крейсері «Москва», пропонують визнати синів «померлими внаслідок катастрофи», йдеться у публікації видання «Новая газета. Европа».


За даними видання, про таке йому повідомили дві матері зниклих безвісти матросів. Документи вони підписувати відмовилися.

Зокрема, військовий комісаріат окупованого росією Крим повідомив матері Мухаммеда Муртазаєва, що її син – у списку зниклих безвісти. «Муртазаєв Мухаммед Серверович, який проходив військову службу за призовом, зник безвісти внаслідок катастрофи у відкритому морі на крейсері «Москва» 13 квітня 2022 року», – йшлося, як стверджує мати Муртазаєва, у листі від військкомату.

Аналогічну історію розповіла мати іншого загиблого строковика, яка просить не називати її імені.

Підрозділи Міноборони росії при цьому наполегливо просять батьків підписати документи з формулюванням про загибель внаслідок катастрофи та заперечують участь крейсера у так званій «спеціальній операції», як в Росії офіційно називають масштабне вторгнення в Україну.

Як пише видання «Новая газета. Европа», батьки строковиків продовжують домагатися правди від командування і збираються подавати колективний позов до Міноборони рф.