22 травня 2022 11:13
1

Іван ГЕЦЬКО: "Будемо сподіватися, що Петраков все робить правильно"

Підготовка національної збірної України до поєдинку плей-офф відбору ЧС-2022 із Шотландією, який відбудеться у Глазго 1 червня, вийшла на фінішну пряму.


Колишній нападник збірної України Іван ГЕЦЬКО у бесіді з кореспондентом zbirna.com поділився своїми враженнями про травневі спаринги підопічних Олександра Петракова та прокоментував останні кадрові рішення головного тренера.


— Звичайно, хотілося б, щоб нашими опонентами у цих поєдинках були іменитіші суперники, — сказав Гецко. — Але, як то кажуть, маємо те, що маємо. Хоча заради справедливості треба сказати, що поза «віконами» на проведення міжнародних матчів, знайти гідних спаринг-партнерів надзвичайно складно.


— Який із проведених підопічними Олександра Петракова контрольних поєдинків ви б виділили?

— У цьому я не бачу особливої потреби. Насамперед тому, що українці, як і їхні суперники з низки причин, не змогли виставити оптимальні склади, та й за обставин, що склалися, викликаних агресією росії, нашій збірній взагалі було дуже важливо просто провести централізований етап підготовки з декількома спарингами і хоч якось збагатитися ігровою практикою. Результати тут не мали першорядного значення.


— Проте не можна недооцінювати й їхні ролі, адже саме за підсумками цих спарингів наставник визначився з тими гравцями, які після невеликого відпочинку продовжили підготовку до офіційних матчів. Як ви відреагували на новину про те, що Віталій Буяльський, Артем Бесєдін та Денис Гармаш вирушили зі Словенії додому?

— Знаєте, тут моя думка не має жодного значення, оскільки це вибір Олександра Петракова, йому довірили право керувати збірною та саме йому вирішувати, хто гідний захищати кольори головної команди країни. І, звичайно, йому видніше, чи вписується той чи інший виконавець у його ігрову структуру, як він виконував установки у контрольних матчах. Чи були правильними рішення кермового дізнаємося вже на початку червня.


— Справді, зараз уже не до експериментів зі складом… На вашу думку, які позиції ще викликають занепокоєння?

— Оскільки свого часу мені доводилося виступати в нападі, то я намагаюся більше звертати увагу на атакуючі дії. Так ось мене турбує, що Роман Яремчук не має надійного дублера. На жаль, Артем Довбик чимало пропустив у тренувальному процесі та втратив упевненість у своїх силах. Сподіватимемося, що у час до вирішальних битв, він постарається надолужити упущене.


— Найближчими днями у тренувальному таборі збірної України у Словенії мають з'явитися Андрій Ярмоленко, Олександр Зінченко, Віталій Міколенко, Руслан Малиновський та Едуард Соболь. Як швидко їм пощастить вписатися в ігровий ансамбль?

— Із цим не повинно бути проблем. Адже ці футболісти перебувають у бойовій спортивній формі, і дуже важливо, що досвіду міжнародних зустрічей їм не позичати. Тому переконаний, що у спарингу, який запланований на 26 травня, ми з їх допомогою побачимо у справі сильно мотивовану збірну України, з чіткою ігровою концепцією. Звичайно, хотілося б, щоб спаринг-партнер діяв у манері шотландців, що дуже допомогло б підійти до поєдинку у Глазго у всеозброєнні.


Василь МИХАЙЛОВ


Фото - odessa-sport.info

Есть стандартный набор экспертов , которые знают как нужно правильно тренировать и играть в футбол. Они кочуют по всем футбольным ресурсам страны. Кроме кротоканальных (вацко/сабо/леоненко/левченко) это, прежде всего, Олег Федорчук, Маркевич и конечно же Иван Гецко