20 травня 2022 13:05

Вони ухилялися. Луческу обрушився із критикою на топ-клуби Європи

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу заявив, що залишився незадоволеним поведінкою низки європейських топ-клубів при організації нещодавнього благодійного турне киян на континенті, яке було спрямоване на збір коштів для людей, котрі постраждали від російсько-української війни.


«Я розчарований. Ми очікували на більшу відкритість від топ-команд континенту. Матчі мали зіграти свою роль у приверненні уваги футбольного світу до того, що в Україні відбуваються жахливі речі. Це була можливість проявити повагу та співчуття до змученого війною народу. Кошти збиралися для допомоги біженцям чи дітям, котрі залишилися в Україні. На жаль, позитивно відгукнулися лише команди з Польщі, Туреччини, Румунії, Болгарії, Хорватії та Швейцарії. «Боруссія» Дортмунд - єдиний топ-клуб, який прийняв пропозицію зіграти з «Динамо».

«Ми з усіма спілкувалися, але вони ухилялися і говорили, що в них немає часу або не дозволяє календар, хоча це були клуби, які вже не беруть участь у єврокубках, які могли б знайти дату в середині тижня. Це були б матчі, які надіслали б правильне повідомлення для всього світу», - заявив Луческу.

Раніше повідомлялося про бажання «Динамо» зіграти у рамках благодійного турне з ПСЖ, «Барселоною», «Бенфікою», «Міланом» та «Аяксом».