19 травня 2022 16:49

"Розмовляв із Гвардіолою та Леонардо". Луческу розповів, чому не вдалося організувати товариські матчі з "МанСіті" та ПСЖ

Наставник "Динамо" Мірча Луческу для порталу gsp.ro розповів про те, як він намагався організувати товариські матчі з топ-клубами в рамках благодійного турне киян.


- Якоїсь миті говорили, що "Динамо" може зіграти з топ-командами - "Реалом", "Барселоною"...
- Можу сказати лише, що мені довелося зробити багато висловлювань у міжнародній пресі, аби спершу вивезти гравців з України.


- Тож ви більше спілкувалися з The Guardian та Gazzeta dello Sport, ніж із румунськими ЗМІ?
- Мені була потрібна підтримка оточуючих, бо після цих інтерв'ю в Україні з'явилися різні коментарі. Все це було зроблено для того, щоб допомогти гравцям вибратися звідти.


- Як проходило спілкування із топ-клубами?

- Я говорив з Фернандінью, моїм колишнім гравцем, який допоміг мені зв'язатися з Гвардіолою. Хосеп зателефонував мені і сказав, що хотів би допомогти, але мають дуже щільний графік. Він запевнив мене, що допоможе, коли це буде можливо.


- А інші?

- Я розмовляв 2-3 рази з Леонардо з ПСЖ, але вони надали перевагу надати своїм гравцям відпочинок після закінчення чемпіонату. Мене це здивувало, бо я отримав допомогу з країн Східної Європи, які найбільше постраждали через прибуття біженців.

Найближча атмосфера до того, що я хотів бачити, була у Дортмунді. У них чудові вболівальники. У Базелі також було добре. Розраховував, що ми зіграємо із сильними командами. Вони б нічого не втратили у фінансовому плані, а на матчі прийшли б люди, які хочуть взяти участь у демонстрації проти війни. То була наша головна мета.