19 травня 2022 16:14

Анатолій ТРУБІН: "Мені складно зараз сказати, яким буде "Шахтар". Можливо, буде багато українців у складі"

Ґолкіпер Шахтаря Анатолій Трубін поділився думкою про майбутнє донецького клубу та українського футболу в умовах повномасштабного російського вторгнення.


«Вважаю, зараз буде дуже важко, оскільки неясно, скільки [війна] триватиме. Але коли все закінчиться, гадаю, такі команди, як Таврія та Севастополь повернуться до українського чемпіонату. Шахтар, Зоря, Олімпік — багато клубів, які можуть повернутися [на свої стадіони], і наш чемпіонат повертатиме позиції, а потім взагалі конкуруватиме з топ-лігами. Але насамперед потрібна наша перемога. Щоб усе було спокійно, тоді люди ходитимуть на футбол», — заявив Трубін.

«Поки що проводити чемпіонат в Україні, думаю, неможливо. Ми бачимо вибухи і у Львові, і Ужгороді. Потрібно грати десь за кордоном і на це потрібні гроші. Якщо ФІФА та УЄФА допомагатимуть – здорово. Але, як на мене, не все так просто і є багато нюансів. Все ж таки сподіваюся, що чемпіонат буде і ми гратимемо. Якщо футбол житиме, то й Україна теж».


«Мені важко зараз сказати, яким буде Шахтар. Всі ми бачимо, що багато бразильських гравців пішли до інших клубів. Можливо, буде багато українців у складі. Важко сказати, що буде за день-два. Але в Шахтаря є власник, який не залишить, скажімо так, свою дитину, яку дуже любить. Плюс, дуже добре, на мою думку, що ми вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів. Ці гроші як ніколи потрібні клубу. Але зараз багато запитань та мало відповідей. Всі дізнаємось у майбутньому».

Де Дзербі попрощався з командою, скажімо так, на 50%. Його також можна зрозуміти: зараз незрозуміло, що і як буде. Це людина, яка не лише на словах, а й справою доводила, що вона — із Шахтарем та з усіма українцями. Він приїхав, допомагав команді, тренував у цей непростий час. Хоча міг розвернутися та шукати собі новий клуб. Показав, що він людина з великої літери. Як і весь його тренерський штаб, який працював разом із нами. До нього лише повага, і дуже велика. Він дуже переживав, коли ми були у Києві, дзвонив, спілкувався з нами. Це коштує набагато більше, ніж просто футбольні моменти.